Де злякатися на Хеловін в Житомирській області

24 Жовтня 2016 11:47

На півночі Житомирської області в лісі Олевського району знаходиться Камінне Село.  З першого погляду воно ніби й нічим не відрізняється від звичайного українського села. Є в ньому і вулиця з будинками, і паркани, і криниці, і навіть церква.  Однак усі сільські споруди – це великі кам’яні брили, що лежать у геометрично правильному порядку і повністю відтворюють сільську вулицю.

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття © wikimedia.org

Хто, коли і як привіз сюди ці каменюки – невідомо і зараз. Науковці навіть не уявляють, звідки Камінне село тут взялось, адже ніяких гір або скель на сотні кілометрів навколо цієї території немає.

Жителі місцевих сіл охоче діляться з туристами легендами про Камінне Село. У найцікавішій із них розповідається, що на місці камінного колись насправді існувало звичайне українське село. Якось завітав у село бідняк і попросив в одному дворі води напитись, але його звідти вигнали. Зайшов у другий двір – також вигнали.  Так і ходив чоловік від двора до двора, і звідусіль його гнали. Невтямки було сільським жителям, що під виглядом мандрівника з’явився до них Бог, який, розгнівавшись на людей, сказав: “За вашу бездушність і жадібність буде вам і кара відповідна!”. І перетворив усіх жителів разом з їхніми будинками на камені.

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття © instagram.com/natasha_farnosova/

А на найбільшому камені навіть можна розгледіти слід великої босої ноги, його так і називають – “слід Бога”. Щоб туристам було легше розгледіти знак, місцеві жителі навіть приставили до каменя драбину. Розповідають, що ця глиба в будь-яку пору року залишається теплою. Прогулюючись вулицями Камінного Села, можна почути стогін каменів – то жителі села так плачуть і побиваються через своє покарання.

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття © wikimedia.org

Де розташоване Камінне Село: Житомирська область, Олевський район, неподалік села Рудня-Замисловицька. Найближче місто – Олевськ, на відстані 25 км.

Як дістатись до Олевська: через місто проходить лише один щоденний потяг – 141 (“ГАЛИЧИНА”) Львів-Київ.

Автобуси з Києва до Олевська відправляються з центрального автовокзалу. Маршрутки з Києва – з автобусної станції Дачна.

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття

Де злякатися на Хеловін в Україні: скам’яніле село і давнє прокляття © instagram.com/ast_tani/

Як дістатися до села Рудня-Замисловицька: з Олевська до Рудні-Замисловицької можливо доїхати автобусом, який відправляється з центрального автовокзалу. Від села Рудня-Замисловицька до Камінного Села близько трьох кілометрів лісовими дорогами.

Джерело: tochka.net