У Житомирі пройде «Відкрита Всеукраїнська Хореографічна Асамблея ім. Н. Скорульської – 2016»

24 Жовтня 2016 12:21

Асамблея буде відбуватися 4-7 листопада у Житомирі.

Відкрита Всеукраїнська Хореографічна Асамблея ім. Н. Скорульської – 2016», присвячена 70-річчю створення балету «Лісова Пісня» на муз. М. Скорульського і 145-річчю з Дня народження Лесі Українки, а також творчій діяльності уродженців Житомирщини – Михайла та Наталії Скорульських.

«Нам дуже приємно, що Перша Обласна Хореографічна Асамблея у цьому році стала всеукраїнською. Ми сподіваємось, що невдовзі вона стане міжнародною, тому що є дуже багато поціновувачів мистецтва Скорульських, балетного мистецтва і мистецтва хореографії в цілому, які бажають приїхати на всеукраїнську асамблею. До нас збираються завітати танцівники з шести областей України – це і Житомирська, Волинська, Полтавська, Закарпатська, Хмельницька та Київська області. Ми очікуємо на близько 500 учасників», – розповіла засновник, організатор, директор асамблеї Інна Бурдейна.

Як повідомляють на сайті міськради, абсолютний Переможець Асамблеї отримає Кубок Grand-Prix, Диплом Grand Prix і грошову Премію ім. Н.Скорульської, яка встановлюється і вручається особисто членами родини Скорульських. Також однією з головних нагород є Кубок Житомирського міського голови, що отримає один з кращих колективів або солістів.

У складі журі Відкритого Всеукраїнського фестивалю – конкурсу хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської будуть провідні педагоги-хореографи, діячі культури і мистецтв, Народні та Заслужені артисти України, члени родини Скорульських. Голова журі –прима-балерина Національної Опери України, заслужена артистка України, лауреат міжнародних конкурсів – Катерина Кухар.

«Для нас як для міста дуже важливе культурне відродження. Ми з великим задоволенням підтримуємо даний захід та будемо підтримувати аналогічні заходи. Житомиряни мають скористатися унікальною нагодою, подивитися на різні танцювальні напрямки. Такі заходи є корисними, як для розвитку танцювального мистецтва так і для міста загалом», – зазначив заступник міського голови Матвій Хренов.

В рамках Асамблеї відбудеться Відкритий Всеукраїнський фестиваль – конкурс хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської. У конкурсі можуть взяти участь творчі колективи та окремі виконавці від 3 до 35 років у різних номінаціях з різних областей України. Виступи конкурсантів проходять по європейській системі – у формі концерту.

Також планується відкриття меморіальної дошки Наталії Скорульської.

На гостей чекає перформенс у виконанні учасників Асамблеї під музику Михайла Скорульського, виступ Прем’єрів Національної Опери України, Заслужених артистів України – Катерини Кухар та Олександра Стоянова, які продемонструють фрагменти з балету «Лісова Пісня» М. Скорульського. Також для житомирян виступить ансамбль сучасного танцю «Neodance» з сучасною балетною виставою «Учень Великого Майстра».

Джерело: 1.zt.ua