Чим замінити ранкову каву: 10 смачних альтернатив

18 листопадаа 2016 11:53

Якщо ви не мислите ранку без чашки міцної кави, але все ж хочете скоротити кількість кофеїну, наступні напої вам знадобляться.

Грейпфрутово-яблучний фреш з корицею
Один грейпфрут, одне солодке яблуко, щіпка кориці, 100 мл води. Такий фреш допоможе прокинутися зранку, зберегти бадьорість на кілька годин.

Гарячий шоколад зі спеціями
Зварити гарячий шоколад зранку дуже до речі, а ще можна додати сюди спеції. Чорний перець, гвоздика, мускатний горіх, кардамон, кориця. Це смачно. Але крім улюбленого шоколадного смаку ви отримаєте бадьорість і гарний настрій. Такий напій стане відмінним засобом від грипу, оскільки стимулює неспецифічний імунітет.

Чай з лимоном і імбиром
Це класика і відмінний засіб профілактики в сезон грипу. Чай з імбиром і лимоном краще готувати в чайнику з пресом: так ви зможете добути з лимона все соки. Корінь імбиру краще брати свіжий, і подрібнити на тертці: так і смачніше. І корисніше. Для напою можна брати як чорний, так і зелений чай.

Цикорій з імбиром
Знайомий з дитинства напій цикорій може стати прекрасним замінником кави. За смаком він нагадує улюблену каву, але в ньому немає кофеїну. Імбир в складі гарячого напою вивільняє більше активних речовин, які допоможуть зберегти бадьорість.

Цикорій з шоколадом і червоним перцем
Щіпка пекучого перцю в чашці гарячого цикорію додасть пікантність напою, і стане бадьорливим компонентом. Додайте за смаком цукор або мед. У чашку готового цикорію додайте 20-30 г стружки шоколаду. Ароматний і смачний зимовий напій готовий. Хто скаже, що це не смачніше кави?

Журавлина з цукром
Журавлина багата на вітамін С, а цукор визнаний енергетик. Засипте журавлину цукром і перетріть ложкою безпосередньо в чашці, тепер залийте все теплою водою. Ваш енергетичний напій готовий.

Мед, лимон, кориця
Залийте щіпку кориці з лимоном гарячою водою, остудіть і додайте мед. Або додайте мед в гарячий напій: тоді він спрацює трохи по-іншому. Цей енергетичний напій дасть порцію глюкози і вітаміну С.

Овочевий сік
Сік зі свіжих овочів багатий вітамінами і мінералами. Для напою ідеально підходять томати, солодкий перець, огірки, морква, селера, свіжий буряк. А якщо додати сюди оливкового масла, то напій може стати відмінним сніданком.

Зелений чай з вишнями і м’ятою

Це дуже освіжає і бадьорить. Заваріть зелений чай з м’ятою, покладіть кілька свіжих вишень і розімніть їх ложкою, щоб вишні пустили сік.

Апельсиновий напій
Один апельсин розріжте на часточки, залийте теплою водою в чайник з пресом і притисніть апельсин поршнем. Якщо апельсин не солодкий додайте мед за смаком.

Джерело: mydim.ua