На Житомирщині новорічні ялинки продаватимуть в горщиках

14 Грудня 2016 12:02
Півтори сотні торгівельних майданчиків, організованих державними лісогосподарськими підприємствами Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства,  запрацюють до кінця тижня біля контор лісництв, розсадників, на рекреаційних майданчиках, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст. Про це повідомив перший заступник начальника управління Роман Ільїн.

Новорічні деревця можна буде придбати за помірною ціною: від 20 до 170 гривень в залежності від  висоти. Як і в попередні роки, лісівники пропонують зелених красунь в горщиках, також бажаючі зможуть взяти ялинку напрокат.

«Отож запрошуємо всіх придбати легально заготовлені зелені красуні, позаяк за самовільне рубання хвойних молодняків доведеться нести відповідальність,» –  застерігає Роман Ільїн.

Відповідно до кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконну рубку одного дерева на громадян накладається штраф в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 гривень), а на посадових осіб –  від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів (119-204 грн.).

Окрім цього, доведеться відшкодувати і розмір шкоди, заподіяної лісовому господарству. Розмір шкоди від незаконного вирубування новорічних ялинок залежить від діаметра дерева та у грудні – січні збільшується втричі.

В середньому сума, яку доведеться сплатити порушнику за незаконно зрубану ялинку діаметром від 10 до 14 см (штраф та заподіяна шкода), буде становити  710,89 грн, інформує прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

У минулому році за самовільну рубку хвойних молодняків до адміністративної відповідальності притягнено 25 осіб, накладено та стягнено 2,1 тис. грн. адмінштрафів та 5,9 тис. грн. заподіяної шкоди.

Джерело: 1.zt.ua