Масляна у Житомирі: два дні, шість локацій

20 Лютого 2017 14:53

Житомиряни святкуватимуть Масляну на 6 різних локаціях. Зокрема, 25-26 лютого традиційні народні гуляння заплановані в Гідропарку, на вулиці Михайлівській, в парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна, а також на Польовій, Крошні та мікрорайоні Маликова. Як завжди, гості матимуть змогу поласувати смачними стравами та безкоштовними млинцями, а також придбати сувеніри на ярмарках.

Вулиця Михайлівська на два дні перетвориться на дитячу зону: майстер-класи, атракціони, виступи дитячих колективів – все, для гарного відпочинку з дітьми.

Любителям активного дозвілля і шанувальникам народних традицій варто відвідати Гідропарк (12.00-16.00). Організатори підготували для гостей різноманітні забави: хороводи, веснянки, ярмарки, спортивні розваги (зокрема перетягування канату та армреслінг), а також реконструкцію лицарських боїв, де кожен охочий зможе спробувати свої сили.

Жителів мікрорайону Маликова, крім традиційних млинців, чекає музичний подарунок від військового оркестру (бульвар Польський, 13; 12.00-16.00).

На Польовій зиму проводжатимуть конкурсами, призами, концертами і частуваннями (фонтан «Космонавт»; 12.00-16.00).
На Крошні свято Масляної буде справді «гарячим»: гостей чекає обрядове спалення опудала та конкурс мангалів (вул. Северина Наливайка, 12-а; 12.00-16.00).

Завершаться святкування в парку ім. Ю. Гагаріна 26 лютого біля центральної арки з 12.00 до 19.00, де для житомирян будуть виступати творчі колективи міста, а також відбудеться фестиваль вуличної їжі, театралізовані конкурсні програми та спалення Марени.

Нагадаємо, що на святкування Масляної цьогоріч з міського бюджету виділили 50 тисяч гривень.

Юлія ПЕТРІВ

Джерело: 1.zt.ua