На суді виявили брехню Парубія щодо коаліції

21 Лютого 2017 14:03

Представник Апарату Верховної Ради під час сьогоднішнього судового засідання Окружного адміністративного суду міста Києва щодо оприлюднення списків коаліції, по суті, спростував інформацію Андрія Парубія про те, що Апарат ВР надавав йому ці списки.

Нагадаємо, у квітні 2016 року під час брифінгу Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що “За тими документами, які мені подав Апарат, на момент нашого голосування (за зміну уряду, – ред.) було 237 членів коаліції. Але в зв’язку з тим, що сім депутатів склали повноваження відразу після обрання в уряд, зараз 230 членів коаліції і, якщо у нас буде вимога, щоб назвати їх поіменно, я попрошу у апарату необхідні документи і я ці документи публічно покажу”.

Сьогодні представник Апарату ВР зайняв жорстку і непримиренну позицію: НІКОЛИ до Апарату Верховної Ради з моменту діяльності парламенту VIII скликання НІЯКИХ документів про діяльність коаліції та списки її членів (тобто, ні попереднього складу, ні теперішнього складу коаліції “Європейська країна”)не надходило.

Тому лишається зробити лише один висновок: якщо списки коаліції таки існують, то вони заховані у Голови Верховної Ради Андрія Парубія. Адже він “знає” про кількісний склад коаліції, називає деякі прізвища коаліціантів, але повний її склад назвати не може, бо йому нібито “забороняє Конституція”…

Тому для того, щоб нарешті з’ясувати правду про коаліцію, що керує Україною ще з 2014 року, будемо залучати у якості співвідповідача у цій судовій справі і Голову Верховної Ради України Андрія Парубія.

  • судове засідання відбудеться 27 лютого о 10:00 (Окружний адміністративний суд міста Києва: вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1)
  • Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»