Як житомирський парк бачать дітлахи? ФОТО

21 Лютого 2017 11:47

В приміщенні Житомирського центру розвитку дитини №53 «АБВГДЕЙКА» визначили переможців конкурсу «Моя дитяча мрія», метою якого є залучення батьків та дітей до розробки проекту «Бюджету участі» щодо створення дитячого парку на мікрорайоні Маликова.

Найчастіше у своїх роботах маленькі житомиряни «мріють» про аквапарк, зоопарк, каруселі, атракціони, басейни, фонтани, спортивні майданчики.

Роботи учасників оцінювало журі, до складу якого входили: депутат Житомирської міської ради Тетяна Онопрієнко, директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук, голова Координаційної ради з питань впровадження бюджету участі в м. Житомир Сергій Намєснік, співробітник управління по зв’язках з громадськістю Лілія Мельник та координатор «Бюджету участі» в м. Житомир Альона Головко. Учасників виставки було розподілено за трьома віковими категоріями: 3-6, 7-10, 11-15 років. Оцінювання робіт головним чином здійснювалось за критерієм оригінальності ідеї та творчого підходу.

За результатами конкурсу було визначено володаря «Гран-прі» – 5-річна Щербата Марійка з роботою «Щастя – є… Це просто!». Також журі обрало дев’ять переможців: Валерій Яковишин «Моя дитяча мрія», Аріна Свінціцька «Майданчик моєї мрії», Андрій Петруняк «Ігровий майданчик – Динотопія», Діма Концевич «Таким ми уявляємо майданчик», Тимур Климик «Майданчик аж до неба!», Богдан Сич «Наш новий майданчик», Нікіта Блощинський «Майданчик – корабель».

«Надзвичайно приємно визнати те, що діти є найактивнішими членами громади мікрорайону Маликова і саме вони були ініціаторами створення парку «Моя дитяча мрія». Ми організували цей конкурс, щоб діти могли через образи, своє світосприйняття розказати дорослим яким цей парк має бути. І тут важливо все: від кольору і форми до змістового наповнення. Під час відбору малюнків нам необхідно зрозуміти чого хочуть наші маленькі мешканці мікрорайону Маликова. Адже вони показують нам приклад з якою відповідальністю треба ставитись до того місця, де ти проживаєш, до свого мікрорайону, до свого міста», – пояснює Тетяна Онопрієнко.

Співробітники центру розвитку дитини «АБВГДЕЙКА» закликають меценатів звернути увагу на проведення подібних конкурсів в місті і фінансово підтримувати такі ініціативи, адже діти – це наше майбутнє.
Юлія ПЕТРІВ

Джерело: 1.zt.ua