Печериці на мангалі: рецепт для пікніка на травневі свята

25 Квітня 2017 12:35

Найчастіше під шашликом мають на увазі м’ясо. Проте не м’ясом єдиним живе на пікніку людина. Іноді хочеться і різноманітності навіть у такому суто м’ясному заході.

На допомогу гурманам приходять овочі та гриби, зокрема печериці. Це абсолютно безпечні гриби, оскільки вирощуються вони штучно, та й доступні протягом усього року, а не тільки осіннім днем – після дощику в четвер.

Спробуй урізноманітнити меню на пікнік на природі і запекти мариновані шампіньйони на мангалі. Готуються такі грибочки буквально лічені хвилини і виходять незмінно смачними, соковитими й ароматними. Головне – перед тим як готувати шампіньйони на мангалі, це правильно замаринувати гриби, щоб вони не встигли втратити вологу в процесі запікання.

Щоб приготувати на пікнік на природі закуску з шампіньйонів, тобі знадобиться:

  • 1 кг печериць,
  • 4 ст. ложки оливкової олії,
  • 2 ст. ложки соєвого соусу,
  • 1 ч. ложка хмелі-сунелі,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Грибна закуска на пікнік на природі – рецепт приготування:

  1. Перед тим як замаринувати печериці, гарненько промий їх під проточною водою, очисти від сміття і обсуши.
  2. З’єднай хмелі-сунелі, чорний мелений перець, сіль, соєвий соус, оливкову олію і перемішай.
  3. Поклади в маринад гриби і залиш маринуватися на 2 години.
  4. Потім нанизай гриби на шампури і готуй мариновані печериці на мангалі до рум’яного кольору приблизно 10-15 хвилин, періодично перевертаючи і поливаючи маринадом.
  5. Подавай шашлик із печериць гарячим з овочами і зеленню.
Джерело: tochka.net