Колектив Києво-Печерського заповідника заявляє про рейдерське захоплення посади гендиректора

5 Вересня 2017 15:50

Колектив Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника скликає ЗМІ та громадськість на прес-конференцію, де повідомить подробиці спроби рейдерського захоплення Лаври.

Журналістів та громадськість чекають сьогодні, 5 вересня, о 16:00 біля 8-го корпусу Києво-Печерського заповідника (адмінкорпус).

Як відомо, Мінкульт зірвав проведення конкурсу на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, адже його представники, що входили до складу конкурсної комісії, саботували та не з’являлися на усі засідання комісії. Голова конкурсної комісії Олександр ФЕДОРЕНКО повідомив, що він звернувся до Генеральної прокуратури про притягнення до відповідальності через службову недбалість та зловживання цих посадових осіб.

Головною причиною зриву конкурсу громадськість вважає лобіювання інтересів забудовників, які прагнуть «освоїти» прилеглу до Лаври територію. Через неможливість призначити «свою людину» через конкурс, Мінкульт збирається на невизначений термін призначити свого виконуючого обовʼязки гендиректора (без проведення конкурсу), а це, в свою чергу, може призвести до бажаної деякими посадовцями забудови прилеглої до Лаври території, до загрози збереженості заповідного фонду, а також до можливої втрати статусу об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.