Керівник “Укрзалізниці” розповів про планове підвищення цін на квитки

16 Лютого 2018 11:44

До кінця 2018 року “Укрзалізниця” планує підвищити на 20-24% ціни на квитки на пасажирські поїзди. Запланували зростання вартості в два етапи, по 10-12% кожен – у другому та в третьому (чи четвертому) кварталах.

Про це в інтерв’ю УНІАНу розповів виконувач обов’язків голови “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

“Ми три роки не підвищували ціну на пасажирські перевезення. Це збільшило збитки від пасажирських перевезень. Є багато прикладів, коли автобусні перевезення дорожчі від залізничних. Наприклад, ціна плацкарти Київ-Костянтинівка – 88 гривень, а автобус коштує 300-500 гривень. Вартість не може бути настільки дешевшою, адже залізничний транспорт зручніший”, – сказав Кравцов.

Також планують поділити пасажирські перевезення на класи.

“Ми плануємо дерегуляцію несоціальних перевезень. Це перевезення в СВ і “Інтерсіті+”. Тут ми не виконуємо соціальну функцію, оскільки квитки там недешеві, і у нас повинна бути можливість встановлювати ціну самостійно, залежно від дня тижня, пори року, часу продажу, наповнюваності. Зараз у нас є коридор підвищення ціни відповідно з інструкціями щодо тарифу”, – зазначив керівник “Укрзалізниці”.

Раніше фінансовий директор “Укрзалізниці” Андрій Рязанцев заявляв, що після підрахунків перевізник очікує отримати понад 11 мільярдів гривень збитку від пасажирських перевезень за підсумками 2017 року.

Джерело: tsn.ua