ОАЕ побудує симулятор Марса

17 Лютого 2018 09:30
Об’єднані Арабські Емірати вирішили заснувати величезну колонію на Марсі, але спочатку вони побудують найбільший симулятор Марса прямо тут, на Землі.

Нині Об’єднані Арабські Емірати є країною, що розвивається чи найбільш стрімко у світі. Це держава постійно розробляє інноваційні проекти, які підкорюють своєю естетичної, або технічною стороною. Від величезних хмарочосів і штучних островів до критого гірськолижного комплексу посеред пустелі. Тепер уряд ОАЕ планує побудувати на Землі ціле місто, умови життя в якому будуть такими ж, як на Марсі.

Площа містечка становитиме 1,9 млн кв. футів, що зробить її найбільшою симуляцією будь-коли створеного космічного поселення і такою, що забезпечує життєздатну і реалістичну імітацію умов життя на поверхні Марсу.

Проект включає в себе лабораторії для виробництва продуктів харчування, енергії і води, а також засоби для проведення тестів.

Проект Mars Science City входить в стратегію ОАЕ Mars 2117 Strategy, згідно з якою перше поселення на Марсі має бути побудоване протягом наступних 100 років.

Джерело: ukrinform.ua