Житомирські міліціонери посилюють охорону громадського порядку та заходи безпеки

7 Серпня 2014 16:54

Уже традиційно керівник міліції області Юрій Демяненко звітував перед журналістами, а через можливості мас-медіа і перед всіма жителями області про роботу міліції за минулий тиждень. Одним з актуальних питань була громадська безпека в області та діяльність зведеного загону правоохоронців Житомирщини на сході держави.

– Усі ми розуміємо, наскільки непростий час переживаємо, які завдання перед нами стоять, і те, що, фактично, проходимо життєвий, професійний і, я б сказав, національний гарт, – розпочав зустріч начальник УМВС.

Міліція у нинішній ситуації особливу увагу зосереджує не лише на протидії злочинності, але й якісній організації громадської безпеки.Зважаючи на останні події і в державі, і в області, на вулицях Житомира та інших міст збільшено кількість патрульних нарядів, які максимально наближено до приміщень органів місцевого самоврядування та влади, військоматів, масштабних торгівельних та розважальних центрів, місць масового відпочинку людей тощо. В обласному центрі працюють додаткові патрулі, у тому числі із залученням кінологів, у парковій та лісопаркових зонах – кавалерійський взвод батальйону патрульної служби.

Також у системі службової підготовки працівників міліції проводяться додаткові навчання і щодо обізнаності у вибухонебезпечних предметах, і у володінні різними видами стрілецької зброї, і наданні першої долікарської допомоги.

Вкотре звернувся Юрій Демяненко до жителів області з проханням бути максимально уважними та обачними й проявляти пильність до підозрілих осіб чи предметів. Про всі факти, що викликають обгрунтовані побоювання, краще відразу повідомляти за номером «102».

Окремо присутні обговорили питання перебування правоохоронців Житомирщини у гарячих місцях Луганщини та Донеччини. Зокрема керівник УМВС повідомив:
– Наш зведений загін продовжує виконання поставлених завдань по забезпеченню правопорядку. Люди працюють у складних умовах, частково змінилось місце їх дислокації та збільшилась кількість. Цього тижня 60 бійців Національної гвардії житомирського батальйону відбули до Лисичанська.
Ми постійно маємо зв’язок з командиром зведеного загону, двічі на день спілкуємось. Загальна ситуація, проблеми, бойовий дух хлопців, нагальні потреби – усе це обговорюємо і максимально докладаємо зусиль, аби вирішити. Хлопці налаштовані рішуче, жоден не погоджується на заміну, навіть тимчасову, і проявляють істинні почуття патріотизму, відповідальності та професіоналізм.

Цього тижня УМВС для них закуплено ще 60 кевларових шоломів, у середині серпня надійдуть придбані за кошти, виділені обласною радою, 80 бронежилетів 5 класу. Усе це буде доставлено у зону проведення АТО для безпеки її учасників.

Окрім того, уже нині йде робота щодо закупівлі комплектів зимового форменного одягу для працівників міліції.

Мали можливість журналісти й отримати відповіді на свої запитання.

СЗГ УМВС України
в Житомирській області