Вихованці хорової студії «Струмочок» привезли І місце з Міжнародного конкурсу «Усі ми діти твої, Україно!»

12 Серпня 2014 16:50
zhitomir.info

zhitomir.info

Перше місце серед вокальних колективів на VII Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячої та юнацької творчості «Усі ми діти твої, Україно!», що відбувся у таборі «Молода гвардія» в Одесі, вибороли учасники старшого хору хорової студії «Струмочок» Житомирського центру творчості дітей та молоді.

Про це на зустрічі з журналістами повідомила керівник старшого хору «Струмочок» Олена Маліновська.

«Завдяки праці, наполегливості, згуртованості, а також неймовірній атмосфері патріотизму, яка панувала на фестивалі, нашим дітям вдалося здобути цю перемогу. Ми отримали диплом лауреата і були єдиними, хто представляв академічний вокальний спів. Щоправда, довелося трохи переформатуватися під естрадний стиль виконання, і дітям це сподобалося. Ми поїхали невеликим складом – 18 осіб із 75 учасників хору. Це була незвичайна зміна, де зібралися найталановитіші діти з усієї України, включаючи східні області. І якщо спочатку відчувалося деяка напруга у стосунках з дітьми неспокійних регіонів, то під кінець ми стали однією дружною командою. Була чудова режисура свята, а патріотизм проходив червоною стрічкою під час репетицій і виступів», – розповіла Олена Маліновська.

Разом з іншими вихованцями Житомирського Центру творчості дітей і молоді учасниці хору Ліля Кухарець та Валерія Бондарчук побували на шалено-творчій зміні «Молодої гвардії» – без Інтернету, телебачення, з важкими щоденними репетиціями, виступами, відпочинком на морі та інтенсивній програмі від вожатих. Попри це, вони у захваті від пережитого, у них з’явилося багато нових друзів і вони хочуть повернутися до табору ще раз. А Лілю Кухарець море надихнуло на патріотичну поезію.

Крім учасників хору «Струмочок», на тематичній зміні «Україна – єдина родина» у таборі «Молода гвардія» побували й інші вихованці центру творчості дітей та молоді, зокрема, студії естрадної пісні керівника ЖЦТДМ Миколи Поліводи. Пісня на його слова та музику «Вірую» у виконанні талановитої вихованки студії Аделіни Міщенко стала, так би мовити, брендом липневої зміни. Її прокручували безліч разів, виконували зі сцени, під час репетицій та розважальної програми. Колективи з усієї України повезли запис пісні «Вірую» у свої міста та села.

«Пісня написана давно, під час подій в Іраку. Потім  була Лівія, Сирія, а далі, на жаль, Україна. Пісня «Вірую» стала надзвичайно актуальною сьогодні. Вона актуальна для дітей всього світу, бо у світі весь час десь іде війна, і від неї найбільш страждають жінки, діти, люди похилого віку. І це страшно. Дитина мріє про те, щоб земля залікувалася від ран, щоб не було крові і смерті. А стосовно захисту авторських прав – то хіба це погано, якщо пісня йде у світ? Якщо дітки виконують, якщо комусь подобається, то будь ласка, не заперечую», – розповів Микола Полівода.

Микола Полівода написав близько 100 пісень українською та російською мовами, багато з яких виконують не лише на Україні, а й в країнах ближнього зарубіжжя.

 

Джерело: zhitomir.info