35 тонн гуманітарної допомоги отримали до Дня Незалежності України жителі Сходу

25 Серпня 2014 13:39
ukranews.com

ukranews.com

23 серпня, вже вкотре, ризикуючи своїм життям, рятувальники зведеного загону Міжрегіонального центру швидкого реагування (м. Ромни Сумської області) ДСНС України на чолі з полковником служби цивільного захисту Сергієм Біляєвим,  доправили 35 тонн гуманітарної допомоги у міста Гірське таПопасне Луганської області.

Жителі Луганщини від ДСНС України сьогодні отримали продукти харчування, овочі, фрукти, товари першої необхідності, одяг та взуття. Зокрема, близько 10 тонн гуманітарного вантажу від Ромненськихрятувальників отримали  більше ніж 700 людей, які знайшли тимчасовий притулок у місцевій школі–інтернаті міста Гірське. А 25 тонн продуктів харчування, а саме: картопля, цибуля, олія та борошно були передані Сергієм Біляєвим від рятувальників Полтави жителям міста Попасне.

«Допомогу вдалося зібрати завдяки Полтавським аграріям, які вже не вперше збирають продукти харчування для мешканців Сходу, – зауважив начальник Управління ДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко. – Співробітники Управління ДСНС України в Полтавській області організували транспортування та супроводження гуманітарного вантажу. Ми хочемо донести до людей Сходу, що ми усі брати, і ми хочемо жити в злагоді».

Тривалий час міста Гірське та Попасне перебували під контролем терористів. У східних містах, де проводилися військові дії, переживають тяжкі часи. У людей відсутні електро-, газо- та водопостачання, зачинені магазини і відсутні продукти харчування.

«За місяць перебування на Луганщині я з колегами бачили дуже багато людського горя та страждань, – зазначив начальник зведеного загону рятувальників Сергій Біляєв. – Скрізь, де ми з`являємося, ми намагаємося хоча б трішечки виправити ситуацію у кращий бік. І  в цьому нам допомагає вся країна, ми відчуваємо підтримку всіх її громадян. Тому хочу запевнити всіх луганчан, що біду, яка прийшла на їхню землю, ми обов’язково здолаємо, адже ми разом, і в цьому наша сила».