Працевлаштовано близько 15,5% тимчасових переселенців, які звернулись до центрів зайнятості

25 Серпня 2014 13:25
my-zhitomir.tv

my-zhitomir.tv

Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 198, реєстрація безробітних, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні, може проводитись у будь-якому центрі зайнятості, зручному для відвідування, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи.

Право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги мають застраховані особи у разі надання необхідних документів для їх реєстрації у центрі зайнятості.

Особи, які не подали необхідних документів для реєстрації, мають право на отримання інформаційно-консультаційних послуг.

В усіх центрах зайнятості забезпечено роботу „гарячої” телефонної  лінії служби зайнятості та визначено відповідального фахівця для надання роз’яснень з питань реєстрації, перереєстрації як безробітних в службі зайнятості, призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття та отримання соціальних послуг громадянам, які прибувають з АР Крим і м. Севастополя, здійснюється сприяння у підборі підходящої роботи, в тому числі шляхом залучення до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Станом на 14.08.2014 за сприянням у працевлаштуванні до центрів зайнятості звернулися 6 764 особи: 5 619 осіб зі східних регіонів та 1 145 осіб з АР Крим та м. Севастополя. Працевлаштовано 1 055 осіб (268 – з АР Крим, 787 – із східних областей), отримали статус безробітного 3 923 осіб (757 – з Криму, 3 166 – із східних областей), призначено (поновлено) виплату допомоги по безробіттю 3 170 особам.

Джерело: my-zhitomir.tv