Масовість та українізація мають стати основними принципами розвитку сучасного спорту в Україні

28 Серпня 2014 16:46
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це сказав радник Президента України, Голова фонду «Рідна країна» Микола Томенко під час відкриття Міжнародного турніру з бадмінтону серед юніорів «Ukraine International», яке відбулося 27 серпня у Дніпропетровську.

Микола Томенко повідомив, що його фонд «Рідна країна» не випадково виступив співорганізатором Турніру, оскільки у рамках проекту «Здоровим і спортивним бути модно» вже більше 10 років підтримує різноманітні заходи саме для розвитку фізичної культури та масового спорту.

Водночас він зауважив, що останні декілька років основний акцент в частині фінансування як державою, так і бізнесом робився лише на кількох видах спорту, зокрема, футболу. Гонитва за легіонерами лише в певних видах спорту призвела до зубожіння решти масових і традиційних для України видів спорту.
Сьогоднішня ситуація нарешті спонукала до відмови від гонитви за легіонерами та своєрідної «спортивної українізації» у футболі, баскетболі тощо.

«Тому масовість та українізація мають стати основними принципами розвитку сучасного спорту в Україні», – підсумував радник Президента з гуманітарних питань.