Як залишатися бадьорим восени

2 Вересня 2014 13:08
ilife-news.com

ilife-news.com

Постійно хочеться спати і немає бажання нічого робити? Вітаємо, вас охопила осіння хандра. Потрібно терміново вживати заходів, щоб уникнути депресії!

1. Дихання. Деякі прийоми йоги можна застосовувати для повсякденного життя, навіть якщо ви не займаєтеся нею постійно. Особливо славиться йога дихальною гімнастикою. Деякі з прийомів такої гімнастики спрямовані спеціально на активацію нервових центрів. Наприклад, техніка дихання, звана в йозі Дихання Полум’я – серія коротких різких видихів.

2. Фізичні вправи. Звучить не дуже привабливо, але діє стовідсотково. Постійні вправи (не обов’язково важкі і тривалі), покращують загальне самопочуття і піднімають тонус, викликаючи приплив крові до життєво важливих органів і м’язів, тим самим підвищуючи енергійність, працездатність, зібраність.

3. Роздуми. Дві речі, головним чином висмоктують з нас енергію – занепокоєння і напруженість. Деякі з нас просто змушені щодня перебувати в атмосфері постійного стресу. Добре допомагає прийом, що полягає у звичайних роздумах – просто закрити очі і дозволити думкам текти безладно. Це і лежить в основі медитації, а також вважається кращим засобом для розслаблення. Це вивільняє розумову енергію, знімає напругу, врівноважує нервову систему. Результат – спокій і прилив нових сил.

4. Сон. Більшість відновлювальних процесів відбувається вночі, коли ви спите. Природно, позбавляючи себе сну на користь нічної роботи або розваг, ви позбавляєте себе сил і запасів енергії. Висновок – більше спіть! Повний цикл сну складає 90 хвилин, а значить, 20-хвилинна дрімота тільки остаточно розхитує нерви організму, ще й не встиг розслабитися і відновитися, як йому потрібно знову активізуватися. І звичайно, не спіть занадто багато – це зробить вас дратівливим і млявим.

5. Музика. Музика може заряджати енергією не тільки під час тренувань і прогулянок, але і під час роботи. На цю тему проводилися неодноразові дослідження, і результатами прослуховування музики під час роботи завжди були збільшення продуктивності і творчого потенціалу.