Бердичівські школярі збирають допомогу на схід

5 Вересня 2014 19:36
ridna.ua

ridna.ua

Зважаючи на літні канікули, які щойно завершилися, наші діти, хоча й були, здебільшого, в курсі подій, котрі нині відбуваються у державі, та не в усьому розуміли, що насправді відбувається. Наразі навчальний процес розпочався, і у його ході педагоги намагатимуться прищеплювати дітям не лише нові знання, але й розуміння всієї серйозності ситуації та виховання у них патріотичного духу.

Одним із перших таких кроків став найперший (без тавтології не обійтися) урок у кожній школі під назвою “Україна — єдина країна”. Та це – лише один із етапів. Цього тижня у школах Бердичева розпочалася благодійна акція: кожен небайдужий учень має можливість допомогти не тільки своїм ровесникам зі Сходу, але і всім мешканцям Донеччини та Луганщини, які опинилися у критичній для себе ситуації. У тому числі — не лише без засобів для існування, але й, часто, без їжі. Саме тому бердичівські школярі у ці дні почали приносити до школи крупи, воду, цукор та інші, такі, які швидко не псуються, продукти харчування, а також засоби особистої гігієни — туалетний папір, мило, засоби для миття посуду, прання. Одним словом — хто що може. Усвідомлення власної можливості допомогти — надзвичайно важливий момент як у вихованні самих дітей, так і у єднанні їхніх прагнень до миру та спокою у нашій спільній країні.

Справедливості заради, не всі батьки, котрі, як правило, збирають дітей до школи, однозначно ставляться до розпочатої акції. Річ не втім, що не хочуть допомогти, а просто бояться, що насправді допомога не надійде до тих, хто її дійсно потребує, а буде ще по дорозі перехоплена бойовиками та російськими вояками. Тим не менше, навіть ті хто сумнівається, насправді не відмовляється допомогти.

Відзначимо, що нині до бердичівських шкіл пішли кілька десятків дітей, родини яких переселилися зі Сходу та Криму. В одному лише четвертому НВК таких дітей – дванадцять.