Московський патріархат у четвер помолиться за соборність України в Бердичеві

11 Вересня 2014 10:53
wikimedia.org

wikimedia.org

У вівторок, 9 вересня, у Бердичівському благочинні, відбулися чергові збори духовенства Московського патріархату. Поряд із вирішення поточних питань життя церкви та прихожан, голова зборів духовенства благочиння, благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков, акцентував увагу священства на необхідності невпинно молитися за мир та єдність в Україні.

У зв’язку з цим бердичівськими священиками було прийнято рішення провести у четвер, 11 вересня, у всіх храмах благочиння єдину спільну молитву за мир, спокій, цілісність, соборність України та за здоров’я воїнів — захисників нашої Батьківщини. Розпочати спільну молитву, до якої запрошують усіх бажаючих та небайдужих, планують о 11.30. По її завершенні відбудеться панахида за загиблими українськими воїнами.

Крім того, на згаданих зборах прийнято рішення провести у благочинні Хресні ходи зі святинями храмів із молитвою за мир в Україні, орієнтовно – протягом наступної неділі: з 15-го по 19-е вересня. Про це нашим журналістам розповіла прес-секретар Бердичівського благочиння Вікторія Кучерява.

Отець благочинний Віталій Бойков закликав духовенство постійно підносити молитви за воїнів та звершувати поминання загиблих захисників Вітчизни, котрі віддали життя заради Батьківщини і свого народу, за воїнів, що померли від важких ран, за всіх невинно убієнних. Також було оголошено про збір коштів, продуктів харчування і предметів першої необхідності для військовослужбовців 26-ї Бердичівської артилерійської бригади, щоби відправити їх до місць дислокації підрозділів у зоні проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, що під час спільної молитви за мир та Україну з нагоди Дня незалежності на сцені міського Палацу культури ім.О.Шабельника священики Київського та Московського патріархатів знаходилися поруч, виголошуючи молитви та промови один за одним.

3 вересня у Бердичівському районі, у селі Андріяшівка, було похоронено Василя Малянівського, який загинув ту зоні АТО, захищаючи рідну землю від нападу російського агресора. “Чин похорону звершив настоятель Свято-Успенського храму с. Райгородка ієрей Євгеній Воробйов (Московський патріархат,-авт.). …Третього вересня велика кількість мешканців Бердичівщини прийшла вклонитися загиблому герою. “Немає більшої любові за ту, коли хто віддасть життя своє за друзів своїх”, – сказав Господь. Василь Малянівський загинув, захищаючи нашу землю від ворога. Вічна йому пам’ять… За час цієї війни до рідних осель не повернулися  троє мешканців Андріяшівки: Павло Ящук, Сергій Коренівський та Василь Малянівський… Вічна пам’ять убієнним воїнам…”, – йдеться у повідомленні Бердичівського благочиння.