Новоград-Волинський військкомат надав номери телефонів, за якими можна отримати інформацію про бійців у зоні АТО

11 Вересня 2014 10:34
www.2000.ua

www.2000.ua

Мешканці міста Новоград-Волинський Житомирської області, де дислокується 30-та окрема механізована бригада, можуть телефонувати на номери оперативного чергового військкомату 5-22-74 та 5-20-20, щоб підтвердити або спростувати інформацію про загибель військовослужбовців у зоні АТО, або дізнатися про час, місце їхнього поховання та інші подробиці.

Про це під час зустрічі міської влади з представниками військових частин, військового комісаріату, засобів масової інформації, депутатами міської ради та волонтерською групою 8 вересня запевнив начальника штабу 30 ОМБр міста Роман Михальчук, – інформує відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

На зустрічі обговорювалися питання поховання героїв, гідного їх вшанування, та чи не головне питання для родичів військових – оперативного інформування про перебування військовослужбовців в зоні АТО, їхню загибель та прибуття тіл з «гарячих» точок.

Учасники зустрічі констатували, що нерідко рідні загиблого дізнаються  про його смерть із різних джерел, але не від військових.

«Доки не буде висновку судмедекспертизи про смерть, ми не можемо надавати неофіційну інформацію, а рідні можуть отримати таку інформацію від бойових товаришів“, – пояснив Роман Михальчук, запевнивши: військкомат працюватиме над покращенням цього питання.

“Кожна смерть бійця для нашого міста – величезна втрата, але ще більшою вона є для батьків, дружин, дітей – усіх близьких і рідних. Для них не важливо, першим чи двадцятим пішов із життя їхній син, чоловік чи брат, їхній біль однаково сильний. І підтримати їх у найважчі моменти життя, виказати свої співчуття, віддати шану загиблому – обов’язок кожного свідомого громадянина“, – вважає секретар Новоград-Волинської міської ради Сергій Лавренюк.

Стосовно оповіщення громадян міста про загиблих та їхнє поховання присутні вирішили залучити до співпраці ЗМІ – для широкого оповіщення громади міста, практикувати інформування електронною поштою керівників установ і організацій, де працювали загиблі воїни, а також депутатів виборчих округів, де проживав загиблий.

Також було вирішено повідомляти адреси поранених бійців, які повертаються додому після госпіталю, місцевим медикам, щоб вони могли надати кваліфіковану медичну допомогу чоловікам у них вдома.