МОН скасувало наказ про кредитно-модульну систему організації навчального процесу

18 Вересня 2014 16:09
stavropigion.at.ua

stavropigion.at.ua

Міністерство освіти і науки скасувало наказ про кредитно-модульну систему організації навчального процесу. З його текстом можна ознайомитися на офіційному сайті міністерства, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОНу.

“У зв’язку з набуттям чинності Закону України “Про вищу освіту” та з метою забезпечення академічної автономії вищих навчальних закладів наказом Міністерства освіти і науки України від 17.09.2014 № 1050 скасовано наказ Міністерства освіти і науки України від 30.12.2005 № 774 “Про впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу”, – йдеться у повідомленні.

Скасування даного закону є означає фактично, що відтепер виші самі обиратимуть, як їм організовувати навчальний процес.

Зазначимо. що перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун на сторінці у соцмережі “Facebook” підтримала скасування кредитно-модульної системи організації навчального процесу у ВНЗ.

“Давно треба було її скасувати. І от сьогодні ми це зробили”, – зазначила І. Совсун.

Також вона повідомила, що зараз погоджується питання щодо скасування декількох постанов Кабінету міністрів, які суперечать новому Закону “Про вищу освіту”.

“Згідно з новим законом про вищу освіту, університети самі вирішують питання щодо організації навчального процесу. Хто хоче лишитись на кредитно-модульній – може лишатись, хто хоче переходити – може сам обирати час і формат переходу”, – зазначила І. Совсун.