Якщо виходити з нинішньої виборчої моди, то можна було б сформувати виборчий список, який би очолили Тарас Шевченко і Леся Українка

2 Жовтня 2014 15:39
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це народний депутат, радник Президента України Микола Томенко сказав сьогодні на зустрічі з мешканцями Львівщини, обговорюючи особливості нинішньої виборчої кампанії.

«Ми повинні розуміти, що в кожній виборчій кампанії є певні «модні» речі, пов’язані з тим, як формуються виборчі списки. І, незважаючи на те, що я з повагою ставлюся до цих модних настроїв, всі повинні розуміти, що в парламенті мають бути представлені професійно підготовлені люди, яких не треба ще кілька років вчити законодавчій діяльності», – зауважив М. Томенко.

Він сказав, що не задоволений з того, що не зміг переконати колег у парламенті ухвалити його законопроект про обов’язковість вищої освіти для кандидатів у депутати Верховної Ради, адже він і досі не розуміє, як можна бути членом єдиного органу законодавчої влади великої європейської держави, не маючи вищої освіти.

Виходячи з «цікавих» особливостей формування списків під час нинішньої виборчої кампанії та беручи до уваги ідею, яку висловив український журналіст Віталій Сич, Микола Томенко пожартував на зустрічі з вчителями про те, що на наступних парламентських виборах буде формувати власний виборчий список, який очолить Тарас Шевченко.

«На друге місце я би поставив Лесю Українку, на третє – Івана Франка. У п’ятірку варто було би взяти також Михайла Грушевського та Михайла Драгоманова як дуже підготовлених особистостей і в парламентській, і в інтелектуальній сферах. А сучасних політиків можна було би поставити у список нижче», – пожартував М. Томенко. «Більше того, – зауважив політик, – я маю наукове і моральне право називати імена цих великих українців, оскільки долучився до видань чи перевидань книг кожного з них, а також до увіковічення їхньої пам’яті, популяризації просвітницької діяльності цих видатних українців тощо».