Необхідна департизація місцевої влади: голови РДА мають займатися проблемами району, а не своєї партії

17 Жовтня 2014 15:07
tomenko.ua

tomenko.ua

Радник Президента України Микола Томенко під час перебування на Рівненщині сказав, що реформування місцевої влади – один із пріоритетів наступного парламенту. «Нам треба, щоб в систему місцевого самоврядування прийшли люди підготовлені, професійні і авторитетні. Ці люди повинні пройти відбір місцевими виборами, а не призначатися за квотами партій, як це відбувалося донині», – зазначив М. Томенко.

За його словами, сьогодні виникла маразматична ситуація, коли велика кількість голів райдержадміністрацій, які призначалися в так званий перехідний період указами виконуючого обов’язки Президента О. Турчинова, ведуть виборчу кампанію своїх партій, і в робочий та позаробочий час агітують проти нинішнього Президента, якому з юридичної точки зору повністю підпорядковані.

«Не проблема в тому, що їх треба звільнити і призначити людей з команди Петра Порошенка. Проблема в тому, щоб очільники адміністрацій займалися не партійною роботою, а вирішували питання місцевої громади», – вважає радник Президента.

Тому, на його переконання, принцип партійної приналежності при призначенні на посади в органи місцевої виконавчої влади є хибним, і якраз реформа місцевого самоврядування, яку пропонує Президент, повинна департизувати систему місцевої влади. «Голова РДА чи його заступники не повинні допомагати своїй рідній партії, а з іншими – боротися. Вони повинні допомагати мешканцям району чи області, де працюють», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua