Йога для початківців: як організувати заняття вдома

20 Жовтня 2014 12:26
foka.com.ua

foka.com.ua

У заняттях йогою найголовніше — системність і циклічність. Тільки при дотриманні цього правила йога принесе максимальну користь. Але у сучасної працюючої жінки на щоденне відвідування фітнес-центру зовсім не залишається часу. Єдине рішення цієї проблеми – організація занять вдома.

Для організму найбільшу користь приносять ранкові заняття йогою. Крім цього, перевага ранкових занять в тому, що мозок зранку найбільш спокійний і розслаблений, а значить – більше налаштований на виконання вправ. Але якщо ранні вставання для вас проблема, не створюйте стресову ситуацію для організму і займайтеся ввечері.

Організуйте місце для занять.
Воно повинно бути тихим, чистим і теплим. Відволікатися під час виконання асан не можна, тому подбайте, щоб вам не заважали телефон та близькі. Ви повинні перебувати в максимально комфортних умовах – використовуйте беруші і пов’язку на очі, якщо вам заважають звуки і світло. Мерзнути також не можна – на холоді ви можете захворіти, або потягнути м’язи. Тому подбайте про теплий та зручний одяг і поставте обігрівач в приміщенні.

Займатися йогою потрібно на голодний шлунок або через 2-4 години після їжі. У разі сильного голоду можна з’їсти йогурт, яблуко, випити соку, чаю, або молока.

Щоб краще налаштовуватися на заняття йогою, спробуйте створити ритуал. Він не повинен бути занадто складним: запаліть свічку, вимкніть світло, або засуньте фіранки, розстеліть килимок. Повторюйте цей ритуал перед кожним заняттям, і він допоможе вам створити потрібний настрій.

У перший час заняття можуть тривати по 10-15 хвилин. Головне, щоб вони проходили щодня. Вправи виконуйте якісно, ​​з повною віддачею, інакше від них не буде толку. Час занять і кількість асан поступово збільшуйте.

Не забувайте про протипоказання і відміняйте заняття в заборонені дні. До протипоказань відносяться підвищена температура тіла, загострення хронічних захворювань, стан сильного стомлення, або стресу. Забудьте про йогу, якщо ви відвідали лазню, займалися спортом, або випили алкогольний напій.

Не шкодуйте на йогу часу – вона окупить всі витрати. Завдяки заняттям ви будете краще себе почувати, у вас налагодиться сон, а це означає – ви будете все встигати.

Джерело: foka.com.ua