Держкіно заборонило ще сім російських серіалів

23 Жовтня 2014 12:24
i.lb.ua

i.lb.ua

Семи стрічкам виробництва Російської Федерації вирішено не видавати або скасувати прокатні свідоцтва на території України. Причина все та ж – загроза національним інтересам.

“Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів в чисельності з 23 експертів надала експертну оцінку наступним фільмам: “Кадетство”, “Гончі”, “Слідчий комітет”, “Спецназ”, “Десантура”, “Морпехи” і “Військова розвідка”. Фільми були заборонені для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео ідомашнього відео на території України” – йдеться у прес-релізі Держкіно.

Як повідомляють, фільми розглядали на підставі подання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і звернення телеканалів.

Ситуацію з забороною популярних серіалів прокоментував також голова Держкіно Пилип Іллєнко: “Зважаючи на ситуацію з агресією Росії на Півдні та Сході України та на громадську думку, до якої ми не можемо не дослухатися, а також на вимогу самих військових, які беруть участь в АТО і загалом суспільства, ми вирішили, що некоректно зараз буде демонструвати на українських телеканалах ті російські фільми, в яких має місце відверта пропаганда, на кшталт звеличення силових структур Росії та самої Росії”.

Нагадаємо, раніше Держкіно вже скасувало прокатні свідоцтва для 13 російських стрічок.

Джерело: filmstreet.com.ua