Ініціатива дочасних виборів себе виправдала: парламент оновиться до 70%

28 Жовтня 2014 12:36
tomenko.ua

tomenko.ua

На думку радника Президента Миколи Томенка, суспільна ініціатива про необхідність дочасних виборів, яка була підтримана командою «Блоку Петра Порошенка», повністю виправдана – Верховна Рада України буде змінена не менше як на 60-70%.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

Він звернув увагу, що в новому парламенті не буде комуністів і більшості речників і представників «сім’ї» Януковича. «Цікаво, що не пройшли мажоритарний відбір і багато неадекватів з ідеологічно-конкурентних таборів.
Натомість, попередні результати доводять, що виборці Сходу й далі побоюються «бандерівців», а Центру – й досі готові за «шмат гнилої ковбаси» чи 500 гривень проголосувати за екс-регіоналів», – написав Микола Томенко.

На його думку, окрема тема – сумна історія з мажоритарниками від «Блоку Петра Порошенка» по кількох областях. «Сподіваюся на аналіз виборчої кампанії «поштучно»: хто, кого і чому пропонував», – зазначив політик.

Загальний висновок, на його думку, такий: маємо якісно інший склад парламенту, конституційна більшість якого є виразно проукраїнська і проєвропейська. «Але в разі неефективної діяльності цього нового парламенту ми зобов’язані будемо йти на нові вибори вже з пропорційною за відкритими списками системою», – вважає Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua