В Одесі відкриють виставку “Мистецька біографія народу”

30 Жовтня 2014 11:46
maristella-club.com

maristella-club.com

З 30 жовтня по 7 листопада на виставці “Мистецька біографія народу” буде представлено вироби декоративно-ужиткового мистецтва, давні побутові речі, живопис, витинанки, петриківський розпис та килими ручної роботи. Про це УНН повідомили у прес-службі міської ради.

“Метою виставки є поширення глибоких знань про українськи традиції, історичне походження видів декоративно-ужиткового мистецтва та його роль в житті українського народу.

Значну увагу на виставці буде приділено давнім побутовим речам: розмаїття горшків та глечиків від величезних до найдрібніших, декоративний посуд, прядка, ночви для замісу тіста, праски тощо. Окрасою виставки стане народний живопис, витинанки, петриківський розпис та килими ручної роботи.

Зокрема, на виставці будуть представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва з приватних колекцій Оксани Шевчук (Овідіопольський р-н), Надії та Дмитра Скриків (Кодимський р-н), роботи учнів гуртка “Рукоділля” Центру дитячої та юнацької творчості “Еврика” під керівництвом Світлани Мазурової, живопис Світлани Крижевської, витинанки та петриківський розпис у виконанні Алли Діасамідзе.

Відкриття виставки – о 15:00″, – сказано у повідомленні.

Джерело: unn.com.ua