В новому уряді повинні бути українські професійні міністри, а не «донецькі» чи «чернівецькі»

31 Жовтня 2014 15:53
tomenko.ua

tomenko.ua

Визначним досягненням цієї виборчої кампанії є те, що в новому парламенті маємо щонайменше конституційну більшість, орієнтовану на європейські, українські цінності. Про це радник Президента України Микола Томенко сказав сьогодні в ефірі ранкової програми «Факти» на каналі ICTV.

Виходячи з цього, за словами М. Томенка, принцип формування коаліції та нового уряду має базуватися на європейській, а не пострадянській традиції.

«Уряд можна буде сформувати лише після того, як буде сформульована коаліція та визначені нею завдання для уряду загалом і кожного міністра зокрема», – зазначив радник Президента.

На його переконання, у новому уряді треба ліквідувати вже «віковий» принцип української кадрової політики, що гроші «ходять» за міністрами. «За міністрами повинні «ходити» завдання і проекти, які поставить перед ними коаліція та суспільство. І саме під ці проекти коаліції і завдання суспільства треба вже підбирати відповідні кадри. Тому в уряді не повинно бути «донецьких» чи «чернівецьких», а мають бути українські і професійні міністри, які будуть вирішувати завдання, які поставлені перед ними», – вважає М. Томенко.

Він також висловив сподівання, що сьогоднішнє засідання робочої групи зі створення парламентської коаліції переведе поствиборчу дискусію про те, хто має займати певну посаду, у нормальну європейську дискусію про те, що саме мусить робити коаліція і уряд.

«Після того, як коаліційна угода буде сформована (звісна річ, не з кількох сторінок, а як фундаментальний документ з чітким визначенням програми дій у кожній сфері нашого життя), тоді має і з’явитися розмова про певні кандидатури під реалізацію цієї програми», – підсумував радник Президента.

Джерело: tomenko.ua