Микола Томенко: Наявність найбільшої парламентської фракції у 150 депутатів – це не привілей, а відповідальність

3 листопадаа 2014 15:55
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це сказав радник Президента Микола Томенко сьогодні, виступаючи на першому засіданні фракції «Блоку Петра Порошенка».

«Дійсно, надзвичайно важливо, щоб наші плани (і «Стратегія реформ-2020», і мирний план Президента, і проект коаліційної угоди) підтримала максимальна кількість людей. Але вже сьогодні можна сказати, що реальна підтримка Президента у Верховній Раді збільшилася втричі. Адже у нинішньому парламенті, який на даний момент розпущений, Президента підтримали близько 50 осіб (42 депутати з фракції «УДАР» і близько 8 депутатів з інших фракцій). У новому парламенті підтримка Президента буде вже втричі більшою, оскільки ми сьогодні провели перше зібрання, де 150 людей зголосились працювати в рамках фракції «Блоку Петра Порошенка», – зазначив Микола Томенко.

Зрозуміло, що «Блок Петра Порошенка» – найбільша і найчисельніша фракція парламенту. «Але це – наш не привілей, а відповідальність. Адже нам треба збудувати таку парламентську більшість, яка буде демонструвати інші стандарти діяльності парламенту, починаючи від професійності, відсутності «кнопкодавства» та активної участі депутатів в роботі у регіонах», – зазначив радник Президента.

Тому, на його думку, зараз треба максимально швидко забезпечити спільну роботу між «списочниками» і «мажоритарниками», між депутатами, що мають досвід парламентської діяльності, і тими, які щойно стали депутатами, для того, щоб разом працювати, як єдиний організм.

«В разі такого взаєморозуміння ми будемо не лише з формальної точки зору найбільшою фракцією, а й найуспішнішою та найефективнішою фракцією нового парламенту», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua