У Житомирі відбудеться VII Волинська Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція

6 листопадаа 2014 15:46
0412.ua

0412.ua

7 листопада 2014 року об 11.00 у конференц-залі ЖДУ імені Івана Франка відбудеться урочисте відкриття VII Волинської Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції, яка триватиме два дні.

Організатор наукового заходу – Житомирський державний університет імені Івана Франка. Відкриє науковий захід ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

Початок о 11:00.

У робі пленарного засідання візьмуть участь начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Олександр Пастовенський та директор державного архіву Житомирської області Станіслав Синицький.

Науковці з десяти міст України – Києва, Львова, Сум, Рівного, Умані, Чернівців, Ялти, Вінниці, Хмельницька та Житомира – працюватимуть у п’яти секціях. Перша – «Соціально-економічні та суспільно-політичні аспекти історії України». Друга – «Актуальні питання всесвітньої історії». Третя – «Історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни». Четверта – «Житомир та Житомирщина в краєзнавчих дослідженнях». П’ята – «Проблеми етногенезу та державотворення. Видатні постаті України».

У рамках конференції працюватиме студентська секція. Студенти і магістранти з Бердичева, Вінниці, Житомира, Києва, Львова та Рівного ділитимуться напрацюваннями у сфері краєзнавчих досліджень, проблем історії України та всесвітньої історії.

Матеріали VII Волинської Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції за бажанням авторів будуть надруковані у фаховому збірнику наукових праць ЖДУ імені Івана Франка.

Джерело: 0412.ua