Житомирщина відправляє гуманітарний вантаж в Луганську область

12 листопадаа 2014 12:36
academic.ru

academic.ru

Житомирщина відправляє великий гуманітарний вантаж для постраждалого населення, яке перебуває на території Луганської області, контрольованій українською владою. Всі без винятку райони області підтримали співгромадян продуктами харчування.

Як повідомляє прес-служба ОДА, усього зібрано 7,5 т цукру, 6,5 т борошна, 4,7 т круп, 1,6 т макаронних виробів. На Луганщину поїде 28 т житомирської картоплі та 8,7 т інших овочів, майже півтонни сала, 240 кг вершкового масла, 22 кг меду та інша продукція. Загальна вага продовольчих товарів, готових до відправлення на схід держави, складає 62 т 353 кг.

«Житомирська громада, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, – дуже активна у допомозі східним областям, вимушеним переселенцям і військовослужбовцям. Люди розуміють, наскільки зараз важлива допомога населенню регіону, який потерпає від бойових дій, і прагнуть чим можуть підтримати його».

До допомоги жителям сходу також долучилися парафіяни Житомирської єпархії Української православної церкви. Вони зібрали для співвітчизників теплі речі та ліки. Загалом, на схід буде передано 5540 одиниць чоловічого, жіночого та дитячого одягу, простирадл, постільної білизни, подушок, ковдр, рушників.

Оксана Климчук, Житомирська область

Джерело: day.kiev.ua