Житомиряни переглянули фільм Єжи Гофмана «Битва Варшавська.1920»

17 листопадаа 2014 12:24
mk.ru

mk.ru

З нагоди та в рамках відзначення Дня Незалежності Республіки Польща в кав’ярні «Кавоманії» 11 листопада відбувся показ кінострічки відомого польського режисера Єжи Гофмана «Битва Варшавська.1920».

Подивитись фільм прийшли понад 30 житомирян. Серед них були і ті, хто вивчає польську мову, а також ті, хто цікавиться польською історією.

Перед показом присутнім, які прийшли подивитись фільм, подякувала член Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Союз Польської Шляхти» (організатори заходу) Вікторія Мидзин. «Загалом у фільмі показано як Польща боролась за свою незалежність, – зазначила під час виступу Вікторія. – В принципі, це те саме, що зараз робить Україна. Цікавим є те, що в фільмі переплетено дві сюжетні лінії – історична і любовна».

Загалом, події в фільмі розгортаються на тлі польсько-радянської війни 1920 року, коли керівники більшовицької армії приймають рішення про вторгнення в Польщу, а також Німеччину та Францію з метою поширення пролетарської революції на інші країни і зазнає поразки у боях під польською столицею, в результаті чого Польща відстояла свою незалежність.

Цікавою стала сюжетна лінія кохання подружжя Яна Криніцкого і Ольги, яка не змогла залишитись байдужою до трагічних подій в своїй країні і йде медсестрою до польської армії. В кінці фільму Криніцкі отримує поранення і потрапляє у польовий шпиталь, в якому працює медсестрою Оля. Молода пара знову разом.

За словами організаторів, покази польських фільмів заплановано проводити в майбутньому.

Аліна Дембіцька

Джерело: expreszt.com.ua