Житомирські пекарі: «Ми робимо те, що вміємо найкраще – печемо хліб»

25 листопадаа 2014 11:07
googleusercontent.com

googleusercontent.com

Хліб один із основних продуктів кожного українця. І зараз, коли велика кількість виробників пропонує свій товар, основними орієнтирами для споживача стають якість та свіжість хліба. І саме ці якості забезпечує продукція під торговою маркою «Хліб Житомира», яку виробляє місцевий хлібозавод ТОВ «Золотий коровай». На території Житомирської області працює більш ніж 1200 торговельних точок, в які поставляє свою продукцію ТОВ «Золотий коровай», один із найбільших виробників хлібобулочних виробів в області. Історія підприємства налічує більш ніж 100 років, і на території заводу працює свій власний музей хліба та історії виготовлення хлібобулочних виробів. Понад 18% працівників підприємства працюють на ньому більше 30-ти років, що підтверджує стабільність підприємства та дотримання класичних рецептур і способів приготування продукції з залученням новітнього обладнання. За останні п’ять років було придбано три найсучасніші лінії по виробництву хлібобулочних виробів загальною вартістю більше 3 млн. євро. Підприємство працює цілодобово, в дві зміни, забезпечуючи місто та область робочими місцями. Проте, за словами заступника директора ТОВ «Золотий коровай» Олександра Вербицького, зараз хлібозавод працює не на повну потужність. «Ми в змозі забезпечити хлібом все місто, але зараз в Житомир завозять хліб інших регіонів, що звичайно відбивається на якості і свіжості привозної продукції. Проте Житомирщина має бути зацікавлена в розвитку місцевих підприємств, оскільки це і збільшення робочих місць, і поповнення місцевого бюджету за рахунок сплати податків, а отже і розвиток області в цілому», – додає Олександр Вербицький. Розширення торгової мережі вже давно у планах підприємства ТОВ «Золотий коровай», проте вже більше двох років на багаточисельні звернення міська влада не дає дозволу на їх розміщення. Незважаючи на те, що підприємство зареєстроване і відповідно сплачує податки саме в Житомирі. Підприємство сьогодні йде шляхом відкриття фірмових кондитерських магазинів торгової марки «Хліб Житомира», які знаходяться по вул. Київській, 60 і в районі «Сінного ринку». Зокрема, по вул. Київській, 60, житомиряни можуть не просто придбати хлібобулочні та кондитерські виробів, а й скуштувати каву або чай і свіжу випічку на будь-який смак, а також безкоштовно скористатись Wi-Fi. «Ми постійно відслідковуємо вподобання населення, а наші технологи, щоб задовольнити їх, постійно розробляють новинки, розширюючи асортимент, – розповідає Олександр Вербицький. – Житомиряни знають і люблять нашу продукцію, а ми працюємо для них з завзяттям. У нас все завжди свіже і якісне. Не маємо права підвести своїх споживачів». «Коли працюєш для рідного регіону є високий рівень відповідальності перед споживачем, бо ти сам особисто знаєш кожний куточок області, а люди знають тебе, і ні ти, ні колектив не може підвести ні на хвилину своїх краян», – наголошує Олександр Вербицький. І наводить приклад, що взимку були випадки, коли вночі телефонували з облдержадміністрації і запитували, чи будуть забезпечені хлібом віддалені села, наприклад, в Лугинському, Олевському та Любарському районах, бо деякі «заїжджі» виробники відмовлялися їхати в далекі точки через снігові завали, вважаючи, що це не рентабельно. Житомирський хлібозавод зі свого боку жодного разу не дозволив собі залишити без хліба найвіддаленіші райони нашої області. «За будь-яких погодних умов ми веземо хліб в села, щоб там завжди була свіжа випічка», – зазначає житомирський виробник. З жовтня 2013 року відновив роботу кондитерський цех підприємства, який зараз розширюється. Загалом тут випускають близько ста найменувань продукції. В цеху працює 17 працівників, які щодня виготовляють близько 300 – 400 кг солодощів, а в період свят до 500 кг. Вживання хліба не тільки смачно, а ще й корисно. Адже він має унікальні амінокислоти, замінників яким немає. Хліб – обов’язковий продукт в раціоні кожної людини, яка хоче вести здоровий спосіб життя і жити повноцінним життям. «У своєму виробництві ми не застосовуємо домішок, а використовуємо лише натуральну та якісну сировину. Хлібопекарська продукція «Золотого короваю» – поєднання традицій і сучасних технологій, результат щоденної копіткої праці», – підкреслює Олександр Вербицький. На базі ТОВ «Золотий коровай» проходять виробничу практику студенти житомирських навчальних закладів, а школярі мають можливість ознайомитись з виробництвом під час екскурсій. Крім того, підприємство неодноразово допомагало українським військовим, які знаходяться на Сході і обороняють нашу державу. Зокрема, 95-й окремій аеромобільній бригаді надавалась допомога в придбанні запасних деталей для транспорту та ін. «Ми не ведемо облік благодійної допомоги і не піаримо такі акції, а робимо те, що вміємо найкраще – печемо хліб», – кажуть працівники хлібозаводу.

Джерело: zhzh.info