Підприємців у Бердичеві запрошують будувати лікарню та спортшколу

28 листопадаа 2014 11:34
ufatut.ru

ufatut.ru

Майже два роки минуло відтоді, як у Бердичеві було прийнято рішення облаштувати у приміщенні кінотеатру дитячо-юнацьку спортивну школу ім.В.Лонського. Сам кінотеатр перевели у приміщення міського Палацу культури ім.О.Шабельника. Але досі видимих ознак будь-яких ремонтних робіт у спортшколі бердичівляни не спостерігали.

Та це зовсім не значить, що там нічого не робилося: паралельно тривало кілька процесів. Одночасно із початком виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції, у самому приміщенні розпочалися роботи із демонтажу окремих застарілих будівельних конструкцій: оббивалася штукатурка, знімалася фарба, тощо. Ці роботи виконувалися силами працівників освіти та спортсменами, на “суботниках”, що дало можливість зекономити значну частину коштів: спеціалізована будівельна організація за цей об’єм роботи взяла б не один десяток тисяч гривень.

Після виготовлення проектно-кошторисної документації настала черга оголошення та проведення тендеру на безпосереднє виконання робіт. Цими днями, за словами міського голови Василя Мазура, завершився і цей процес: тендер проведено, переможця визначено, тепер час і до безпосередньої реконструкції приступати. Отака от у нашій державі бюрократична процедура: від прийняття рішення і до можливого початку робіт минуло майже два роки.

Та нині не менш відповідальний етап — знайти достатнє і вчасне фінансування робіт. З цим буде непросто, зважаючи на скудні бюджетні можливості. Саме тому міський голова на позачерговій сесії у вівторок звернувся до депутатів, перш за все — підприємців, з пропозицією долучитися до цієї благородної справи. Адже місто конче потребує нового приміщення спортивної школи. Мова йде і про фізичний розвиток дітей, і виховний процес для них. Крім того, коли спортшкола нарешті перейде до нового приміщення, вона автоматично звільнить інше — приміщення колишнього двадцятого дитсадка, де нині займаються юні спортсмени. Тож, Бердичів отримає ще й приміщення дитячого закладу, у чому вже зараз відчувається гостра потреба.

Крім того, підприємці, і не тільки депутати можуть долучитися до реалізації іншого, не менш важливого соціального проекту. Нині розпочато реконструкцію (а по суті — будівництво ледь не спочатку) одного із корпусів лікарні. Мова йде про приміщення гнійної хірургії, а ще раніше там знаходився пологовий будинок. Після реконструкції об’єкта у нього збираються перевести дитячу поліклініку.

Нагадаємо, переведення всіх лікарняних закладів на одну територію було одним із завданням своєрідної місцевої медичної реформи у Бердичеві, розпочатої ще кілька років тому. Це буде зручно для городян, коли не треба буде бігати від спеціаліста до спеціаліста по всьому місту. Крім того, повинен бути відчутним і економічний ефект для бюджету. Планується, що вдасться таким чином зекономити кошти і на управлінському апараті, і на енерговитратах.

Джерело: berdichivnews.com.ua