Житомиряни привітали прокурорів з професійним святом шинами

1 Грудня 2014 17:43
1.zt.ua

1.zt.ua

Активісти “Автомайдану” та “ДемАльянсу” 1 грудня завітали до Житомирської обласної прокуратури, аби привітати працівників відомства із професійним святом.

З собою привезли бочку, оберемок жовтих квітів, траурні стрічки з написаом “Вічна пам’ять”, “криваві” тістечка та шину.

Спочатку стрічки пов’язали на огорожі прокуратури, а потім під вигуки “Вітаємо” та удари по бочці почали викликати на вулицю головного прокурора області Дмитра Лубчука.

Саме в цей час він разом із головою ОДА Сергієм Машковським, головою облради Віталієм Французом та заступником міського голови Олександром Бочковським роздавали нагороди і грамоти своїм підлеглим.

Активісти впевнені, що подібні урочистості зайві, адже прокуратура по-суті не працювала.

Принаймні про це звідчать результати розслідувань щодо справ місвцевих євромайданівців, напади на яких здійснювалися ще минулої зими.

Більше двох місяців тому люди вже приходили до Лубчука і він обіцяв розібратися з усіма озвученими питаннями, збирати постійно представників громади та звітувати. Своєї обіцянки він не дотримався і на сьогодні стало відомо, що багато справ взагалі планують закрити.

Поки прокурор не поспішав до активістів, вони підпалили шину і встигли поспілкуватися із трьома працівниками установи, яких відрядили, ймовірно, щоб утихомирити натовп. Після невдалого спілкувння активісти попрямували у залу, де зібралися представники влади та колектив прокуратури.

Лубчук поспішив відпустити із заходу працівників, але активісти запропонували їм все ж таки залишитися і послухати те, з чим прийшли до них люди.

З-поміж іншого активістка Юлія Демчук повідомила, що наразі надійшло понад 300 заяв від учасників АТО на отримання земельних ділянок. Водночас на розгляді також перебуває 25 заяв від працівників прокуратури з аналогічним проханням. Активісти порадили співробітникам установи відмовитися від своїх намірів і зафіксувати це письмово, а землю віддати саме військовим.

Лубчук виправдався, що таких заяв начебто 15 і вже є дві відмови на користь АТОшників, а решту ділянок виділятимуть на більш віддалених та некомфортних територіях.

Також активісти попросили прокурорів прозвітувати, на якій стадії нині перебувають справи щодо незаконного видобутку бурштину, піску, “дерибану” землі у Новогуйвинську та інших скандальних питаннях. Про все це Лубчук пообіцяв розповісти на зустрічі 2 грудня о 14.00.

На захід пообіцяв завітати і військовий прокурор Валерій Кривонос, до якого активісти навідалися згодом, і так само прозвітувати, чому досі не покараний директор бронетанкового заводу Бутенко, який завдав мільйонної шкоди, розкомплектувавши десятки одиниць військової техніки.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі 

Джерело: 1ZT.UA