У снаторії «Дениші» вже пройшли реабілітацію 32 учасники АТО

3 Грудня 2014 11:49
1.zt.ua

1.zt.ua

Одним із напрямків соціальної підтримки учасників АТО є їх лікування та реабілітація.

Фінансування, передбачене Обласною програмою, здійснюються у санаторії «Дениші», а також у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, у Бердичівському госпіталі для ветеранів війни, в усіх міських лікарнях Житомирської області та інших комунальних медичних закладах.

Про це інформує прес-служба обласної ради.

Лікувально-санаторний центр «Дениші» займається психологічною реабілітацією військовослужбовців. «Коли страждає центральна і периферійна нервова система, зазнають негативного впливу й інші органи та системи організму. Поступають на лікування люди після комісійного обстеження, – розповідає про умови в санаторії «Дениші» заступник головного лікаря з медичної частини Сергій Назаренко. – Санаторій знаходиться в екологічно чистій зоні. Розміщуються пацієнти у зручних двомісних номерах, мають триразове дієтичне харчування, збалансований режим дня, відвідують спокійні коригувальні процедури: масаж, ванни, плавання у басейні, пиття фіточаїв, робота з психологом. Завдяки всьому цьому, людина, яка постійно перебувала у психологічному напруженні, знімає стрес, адаптується до умов мирного життя».

У санаторному центрі «Дениші» вже пройшли реабілітацію 32 учасники АТО та ще 14 лікуються зараз

За довідками щодо реабілітації у лікувальних закладах області можна звертатися за номером Департаменту охорони здоров’я ОДА: (0412) 47 44 22.

ПАМ’ЯТКА військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України, Національної гвардії, інших силових структур  області, які отримали поранення та набули захворювання внаслідок виконання обов’язків військової служби під час антитерористичної операції для проведення лікування та медичної реабілітації.

 

denesh2

denesh6

denesh11

Джерело: 1.zt.ua