Військова прокуратура продовжує розслідування у справі з розкрадання майна Міноборони на Житомирському бронетанковому заводі

3 Грудня 2014 12:03
1.zt.ua

1.zt.ua

Військовий прокурор Житомирського гарнізону Центрального регіону України Валерій Кривонос 2 грудня під час зустрічі в обласній прокуратурі з місцевими активістами продемонстував свої не найкращі професійні якості.
Коли 1 грудня активісти приходили до нього на розмову, Кривонос визнавав факт розкрадання майна Міноборони, яке знаходилося на зберіганні Житомирського бронетанкового заводу й казав, що усі документи щодо порушення справи проти керівника підприємства Бутенка вже готові і їх має підписати заступник Генпрокурора.

Також його нібито здивувало, що в той час, коли офіційно відомо про розкомплетування техніки на  заводі, що потягнуло за собою мільйонні збитки, міністр оборони нагородив Бутенка медаллю.

Вже 2 грудня військовий прокурор навідріз відмовлявся від своїх попередніх слів і на зауваження активістів про брехню, реагував емоційно, вживаючи некоректні звернення. Тепер він заперечував, що відома сума збитків  і підрахунки лише тривають. За результатами перевірки у 2013 році на бронетанковому дійсно не дорахувалися деяких запчастин на машинах, хоча у попередні роки все було на місці.

Міноборони перевірило і прийняло кілька десатків машин, в яких не вистачає комплектуючих й перевірці підлягає ще сотня. Лише після цього можна буде говорити про якісь конкретні цифри та збитки і притягнення до відповідальності керівника. Ця резонансна справа на контролі у Генпрокуратурі, а на місцях вважають, що  усе можливе уже зроблено.

У активіста Івана Єщенка своя версія по даній справі і посилаючись на слова працівників заводу, він пояснює, що машини розібрані повністю – лишилися лише одні коробки, які підфарбували до приїзду міністра та президента. Через подібні дії керівника заводу і бездіяльність органів прокуратури, на Сході через нестачу техніки гинуть українці.

Юлія ДЕМУСЬ

 

Джерело: 1.zt.ua