На конвертах з’являться фотографії військових загиблих в зоні АТО

10 Грудня 2014 10:15
1.zt.ua

1.zt.ua

До Дня Збройних Сил України Укрпошта разом з Міністерством оборони та Національною гвардією України започаткували випуск серії художніх маркованих конвертів під назвою «Героям Слава!».

На перших чотирьох конвертах зображені мужні українці, які загинули в зоні АТО, та яким присвоєно звання Героя України, а саме: генерал-майор  Сергій Кульчицький, полковник Тарас Сенюк, підполковник Костянтин Могилко і старший лейтенант Євгеній Зеленський.

Герої неоголошеної війни, віком від 23 до 51 року, пішли з життя, захищаючисвою Батьківщину. Так, наймолодшим з «героїчного квартету» був Євгеній Зеленський, який ціною власного життя забезпечив відхід 4 бійців своєї групи.

Справжній бойовий генерал Сергій Петрович Кульчицький та ще 11 військовихгероїчно загинули внаслідок потрапляння снаряду терористів у їхній гвинтокрил МІ-8неподалік гори Карачун.

Тарас Сенюк служив командиром 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України. 3 червня 2014 р. загинув під час нападу бойовиків на колону сил АТО, яка рухалася з Ізюма в район Слов’янська. Напад був відбитий, але з великими втратами.

Костянтин Могилко командир екіпажу транспортного літака АН-30Б, що здійснював спостережний політ у зоні АТО, був збитий 6 червня 2014 р. над Слов’янськом. Коли літак почав падати на житлові квартали Слов’янська, пілот, ціноювласного життя, скерував його за межі міста.

Тираж кожного конверта складає – 400 тис. прим. Вартість – 2,35 грн. Конвертибудуть представлені в кожному поштовому відділенні.

Джерело: 1.zt.ua