Тарифи на комунальні послуги знову зростуть

10 Грудня 2014 12:40
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

В Україні зростання цін на енергоносії продовжиться до тих пір, поки тарифи не досягнуть економічно обґрунтованого рівня. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, як повідомляє Інформаційне агенство” Україна Комунальна”.

При цьому, чиновник зазначив, що паралельно з підняттям тарифів будуть впроваджуватися пільги для незахищених верств населення.

«Ми зобов’язані платити реальну і ринкову ціну за енергетичні ресурси. За інших обставин дефіцит «Нафтогазу» буде вічний. Не може бути таке, що вся країна працює тільки на НАК «Нафтогаз України», дефіцит якої в цьому році склав 110 мільярдів гривень, на противагу дефіциту державного бюджету в 68 мільярдів гривень », – зазначив Арсеній Яценюк.

Отже, будуть внесені зміни і в оподаткування енергетичних компаній. Зокрема, уряд планує застосовувати змішаний підхід для їх оподаткування, який передбачатиме залучення нових інвестицій.

«Новий інвестор, який тільки отримав доступ до інвестицій і почав свердлити свердловину, повинен платити менше. А той, який почав видобуток, повинен платити так, як це передбачено у світі: рента і доходи від реалізації відповідних енергетичних продуктів », – підкреслив Прем’єр.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності впровадження енергоефективних програм. Так, новий уряд пропонує диверсифікацію енергопостачання, збільшення потужностей АЕС.

Як повідомлялалося раніше, НКРЕКУ оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження ОЕМ. У відомстві очікують хвилі переходів на споживання електрики в нічний і напівпіковий періоди.