Зимова риболовля – активний відпочинок чи небезпечне захоплення?

12 Грудня 2014 09:49

korosten.in.ua

korosten.in.ua

Зимова риболовля вже багато років вважається одним із найнебезпечніших захоплень, яке щороку забирає десятки життів в Україні адже головну небезпеку становить можливість провалитись під лід, отримати обмороження, замерзнути в крижаній воді. Ось і цього року вже є випадки, коли люди, не дотримуючись основних вимог правил безпечної поведінки провалювалися під лід і гинули на Київському водосховищі та інших водоймах. Разом з тим зимова риболовля для багатьох залишається одним з найулюбленішим видів дозвілля.
Для того щоб з’ясувати наскільки Коростенські рибалки знайомі з правилами поведінки на льоду і чи зможуть вони врятувати себе та інших у випадку небезпеки 11 грудня цього року відділом з питань цивільного захисту міської ради спільно з Коростенським телебаченням проведено рейд по місцях риболовлі на р. Уж.
Перші ж результати не забарились, рибалки не мали при собі навіть елементарних засобів порятунку – мотузок довжиною 12-15 метрів. Тож ні про яку безпеку в таких умовах говорити не приходиться. Зважаючи на такі обставини з порушниками проведено профілактичні бесіди та надані їм інформаційні листівки з роз’яснення правил, які необхідно дотримуватись.
Головне кожен рибалка повинен мати з собою рятувальну мотузку завдовжки 15-20 метрів. Обов’язково візьміть мобільний телефон чи інші засоби зв’язку, покладіть у кишеню два великих цвяхи або ніж – вони стануть Вам у пригоді, якщо ж ви провалилися під лід. Також забороняється ловити рибу далеко від берега, пробивати поруч багато лунок, збиратись великими групами людей на одному місці, відправлятися на водойми поодинці, вживати під час риболовлі спиртні напої. А найголовніше правило, що актуальне для всіх, – потрібно цінувати власне життя і не ризикувати без потреби найціннішим!