Енергозберігаючі технології тепер і в Сінгурах Житомирської області

13 Грудня 2014 12:47
1.zt.ua

1.zt.ua

У школі села Сінгури Житомирського району введено в дію нову твердопаливну котельню.

Її потужність утричі більша за попередню – 650 КВт. Вона має високий ККД – до 85%, та новітню систему автоматики, яка дозволяє підтримувати заданий температурний режим. Загальний кошторис будівництва котельні – 960 тис. гривень. 170 виділила сільська рада, решта надійшло в рамках виконання державної Програми з переходу котелень на альтернативні види палива.

Про це інформує прес-служба облради.

Досі Сінгурівська середня школа була однією з найпроблемніших у Житомирському районі. Її опалювало 2 газових котли, загальною потужністю у 200 КВт. Загальна ж площа немалого приміщення школи, розрахованої на 600 учнів, сягає 4,5 тис м. кв. Тепла від старої котельні на якісний обігрів навчальних приміщень просто не вистачало – температура в класах зимової пори рідко перевищувала 10 градусів. Але й за таких реалій на опалення школи раніше витрачали 70 тис. метрів кубічних газу, а це – понад півмільйона гривень щороку.

Тепер у Сінгурівській школі чекають на щонайменше 40% економії коштів щороку. А попередні підходи до опалення газом спеціалісти називають критично невиправданими. У Житомирському районі за поточний рік це вже 7 нова котельня, яка дозволяє заощаджувати та не переплачувати за російський газ.

 

Джерело: 1.zt.ua