Місцеві вибори 2015 – підготовку розпочато

13 Грудня 2014 13:18
tsn.ua

tsn.ua

Співробітники штабів і кандидати, які планують брати участь у виборах до місцевих органів влади, 20 грудня зберуться на закритий семінар-практикум присвячений особливостям ведення кампанії в умовах нової виборчої системи. Експерти стверджують, що вибори-2015, будуть серйозно відрізняється від 2010 року, коли пройшли останні місцеві вибори. Секретами політичних технологій з штабістами будуть ділитися тренери проекту MESTNYE.com, що спеціалізується на підготовці штабів до місцевих виборів

«Частина кандидатів-мажоритарників, які заявили про себе на парламентських виборах – 2014, розглядали участь, як старт своїх кампаній на посади мерів. Вони мають намір, вести власні команди до місцевих рад. У десятці великих міст функції міських голів виконують в.о. – хоча вибори не будуть призначені до проведення загальних чергових виборів,  оглядини кандидатів вже почалися »- нагадує координатор проекту MESTNYE.com Павло Карайченцев. За словами експерта, учасники активізуються в лютому-березні 2015 року – часу у тих, хто має намір серйозно поборотися за мерські посади небагато. Чим відрізнятиметься кампанія за відкритими списками, чому не варто орієнтуватися на результати партій жовтня 2014 і які безумовні дії повинні зробити штаби щоб перемогти розкажуть на семінарі-практикумі 20 грудня в Києві.

Спеціаліст з польовим виборчих технологій Олександр Копил, на рахунку якого більше 20 успішних виборчих кампаній місцевого рівня, відзначає, що парламентські вибори стали перевіркою на міцність для польових мереж, оргструктур і ті, хто зробив висновки, зможуть усунути недоліки. «На місцевих виборах значення прямої агітаційної роботи вище, ніж на парламентських – на деяких територіях вплив місцевих медіа слабкий або їх просто немає» – зазначив політтехнолог. Експерт радить  правильно вийти з парламентської кампанії, зафіксувати стосунки з виборцями, адже звернутся до них знову доведеться менше ніж через рік. «Важливо підвищити якість адміністрування контактів з виборцями. Ми доопрацювали програмне забезпечення, яке серйозно полегшить роботу місцевих штабів, наші основні підходи та технології представимо учасникам навчального курсу з політичних технологій» – повідомив Олександр Копил.

Політтехнолог, співзасновник агентства K & KGroup Гнат Коробко виділили питання, які визначать динаміку кампанії до органів місцевої влади: «Законодавство: якщо впроваджувати польську модель, новий закон про місцеві вибори має бути прийнятий найближчим часом. Інакше виборця не встигнуть підготувати до складної моделі голосування. Адміністративна реформа: чи будуть укрупнені суб’єкти і збільшені повноваження на місцях, що визначить цінність представництва в місцевих органах влади. Ситуація в економіці визначить рівень витрат на майбутню кампанію. Підтримка ключових політичних сил – від цього залежить з ким зв’яжуть свій похід на вибори місцеві гравці ». Гнат Коробко радить вкладатися «в себе», а не в партії.

На сайті www.vybory.mestnye.com проходить реєстрація учасників навчального курсу. Повідомляється, що семінари будуть присвячені виборчій стратегії і тактиці, визначенню базових ідей, створенню ефективних агітаційних рішень, плануванню та бюджетуванню виборчої кампанії, побудові польових мереж. У підготовці майбутніх кандидатів і штабів братимуть участь технологи, менеджери кампаній, експерти з виборчого права.

Джерело: 1.zt.ua