Надто економити на продуктах не варто: підгнилі овочі та прострочені продукти краще не купувати. За лікування потім доведеться сплатити більше.
Про це розповіла лікар дієтолог Оксана Скиталінська у “Сніданку з 1+1”.За її словами, планувати покупки потрібно заздалегіть. Чіпси, сухарики, соуси, солодощі та солодкі газовані напої – це не лише дирка у бюджеті, а і удар по здоров’ю.Скиталінська також радить не “купуватися” на розкручені бренди, адже ті самі продукти можна купити значно дешевше.
Вона наголошує, що складати меню потрібно на тиждень та ходити до магазину зі списком продуктів.
Варто купувати сезонні овочі та фрукти: яблуко та груші дешевші за ківі та фейхоа, а капуста, морква та буряк – корисніші за тепличні огірки та помідори.
Щоб зекономити на м’ясі, краще готувати запіканки та плови, поєднувати гарніри та м’ясо. Курку краще купувати цілою, а не частинами, бо з неї можна приготувати більше страв.
Для обіду на роботі, їжу краще брати з дому, бо це значно економніше.
Будьте здорові!