СБУ збагатила книжковий фонд Житомирської обласної бібліотеки

13 Грудня 2014 09:21
0412.ua

0412.ua

12 грудня ц.р. Управління СБ України в Житомирській області передало до фондів Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Олега Ольжича добірку наукових праць, документальних та інформаційно-довідкових видань, які висвітлюють трагічні події української історії та базуються на розсекречених архівних матеріалах радянських органів держбезпеки.

Про це 0412 повідомили в прес-групі УСБ України в Житомирській області.

Серед переданих книг – «Геноцид в Україні 1932-1933 рр. за матеріалами кримінальної справи №475», «Голодомор 1932-1933 років в Україні як злочин Геноциду згідно з міжнародним правом», «ЧК-ГПУ-НКВД в Україні: особи, факти, документи», «З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ» та інші.

Передаючи книги, перший заступник начальника Управління Віталій Монастирецький зазначив, що тривалий час Службою безпеки ведеться надзвичайно важлива системна кропітка робота з розсекречення унікальних матеріалів, які зберігалися в архівах органів держбезпеки під грифами секретності та раніше були недоступними для дослідників і громадян. У цих документах представлена практично вся історія України минулого століття – репресії, Голодомори, визвольна боротьба ОУН-УПА, діяльність дисидентів. І саме вони покликані допомогти людям побачити реальну історію своєї країни, дізнатись про власне минуле.

Директор бібліотеки Василь Врублевський подякував Управлінню за видання та зазначив, що документальна правда про трагічні події України XX століття потрібна перш за все молодому поколінню. Вона потрібна для історичної пам’яті народу, бо це – запорука її неповернення, застереження для усіх нас. Адже пам’ять лише тоді залишається до кінця «розсекреченою», коли вона зберігається у найсокровеннішому архіві – у серцях та душах наших нащадків.

Photo 001

Джерело: 0412.ua