Волонтери з столиці допомагають Житомирському військовому госпіталю

16 Грудня 2014 11:27
1.zt.ua

1.zt.ua

Зранку 15 грудня житомирські волонтерки Тетяна Докиль та Марія Уланова завітали до травматалогічного відділення місцевого військового госпіталю з подарунком.

Дівчата спілкуються і співпрацюють з волонтерками з Київського опікового центру Оленою Єгоровою та Оксаною Савченко, які час від часу допомагають вирішувати деякі питання з потребами госпіталю чи пораненими.

Зокрема, саме завдяки їм компанія “Brocard” спочатку передала фінансову допомогу трьом військовослужбовцям з Житомирщини – Мудруку, Левківському та Мичківському, а тепер дали кошти на придбання медичного приладу для госпіталю.

Спеціальний відсмоктувач, який принесли волонтери, за словами завідуючого травмвідділення Миколи Ясинчука,   – це сучасний хірургічний пристрій, призначений для надання допомоги пацієнтам із ускладненнями, пов’язаними із усуненнями мокротиння в стані коми або під час операції, а також для відсмоктування крові, гною та інших рідин із ран після хірургічного втручання.

У відділені до цього був такий прилад, але вже застарілий. Крім цього, з початку АТО і через великий наплив поранених пацієнтів нинішній подарунок волонтерів досить доречний і співробітники відділення радо його прийняли.

У хірургічному відділенні Житомирського госпіталю медперсонал та пацієнти звернулися до волонтерів і місцевих мешканців  з проханням придбати новий бойлер, оскільки попередній згорів. Усі, хто можуть допомгти  вирішити це питання можуть звертатися до Тетяни Докиль (0966967416) чи переказувати кошти на картку 5168757253117149.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua