Щоб отримати статус «учасника бойових дій» військові, які брали участь в АТО вимушені боротися з бюрократією

22 Грудня 2014 09:38
1.zt.ua

1.zt.ua

Воїни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, щоб отримати статус «учасника бойових дій» тепер вимушені боротися з бюрократією.

Реальні обставини доводять, що процедура отримання статусу є зовсім не простою справою, адже для цього треба зібрати від 3 до 5 довідок.

Необхідні документи бійцям доводиться збирати буквально по всій країні. А деякі із довідок обіцяють видати лише після звільнення з лав Збройних сил України.

Як запевняє старший сержант 95-ї бригади ЗСУ Сергій Козак, який зараз перебуває на стаціонарному лікуванні у київському військовому шпиталі, довідки про те, що він є учасником АТО та довідки про отримання поранення у ході бойового завдання потрібні для того, щоб отримати статус «учасника бойових дій».

«Люди з пораненнями повинні бігати на милицях, щоб вибивати ці довідки? Я вважаю що міністерству потрібно все-таки якось підірватись і самим трішки побігати, тим більше, що міністрам нашим та їх замам це буде корисно!» – зауважує Сергій.

Джерело: 1.zt.ua