Для придбання житла сім’ям загиблих учасників АТО необхідні додаткові кошти – міська рада Новоград-Волинська

25 Грудня 2014 10:20
1.zt.ua

1.zt.ua

На минулому тижні  в Новограді-Волинському відбулось перше пленарне засідання 27 сесії міської ради, на якій було розглянуто і затверджено звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на придбання житла сім’ям загиблих учасників АТО.

У зверненні йдеться про необхідність на державному рівні передбачити на 2015 рік кошти для придбання квартир у відповідності до їх ринкової вартості, або прийняти рішення щодо початку будівництва нового житлового будинку у місті. Дане питання обумовлено тим, що виділені Житомирській області з державного бюджету 1169,1 тис. грн. для закупівлі квартир сім’ям загиблих та поранених військовослужбовців, які брали участь у проведенні АТО, а також затверджені кошти на придбання однокімнатної квартири у місті Новограді-Волинському у сумі 214,5 тис. грн., не відповідає реальній вартості квартир на ринку нерухомості міста.

Наразі, враховуючи соціальну значимість цього питання Рада директорів промислових підприємств міста прийняла рішення допомогти коштами у придбанні першої квартири для сім’ї загиблого військовослужбовця.

У той же час у місті 18 загиблих воїнів та десятки важкопоранених. Зібрати у районному центрі мільйони гривень ще й на забезпечення житлом родин загиблих і поранених нереально.

Джерело: 1.zt.ua