Чи піклується держава про військових, які повертаються з зони АТО

28 Грудня 2014 10:40
1.zt.ua

1.zt.ua

Бійці 95-ї окремої аеромобільної бригади – гранатометник Сергій Блюд та помічник гранатометника Олександр Литвин – розповіли про війну на сході, життя після фронту та надії на майбутнє.
Ці ветерани сучасності виконали свій обов’язок перед держвою і тепер не розуміють, чому держава не бажає виконати свій обов’язок перед ними. З їхніх слів, бійці зобов’язані з’явитись на фронт з власною зброєю, військовим спорядженням, їжею та грошима на похорон.
«Ти йдеш воювати за країну, а у випадку поранення, смерті чи полону тобі допоможуть тільки твої близькі», – розповідає Олександр Литвин.
Найбільше пригнічує бійців те, що після фронту їх чекає бюрократія, приниження та байдужість влади.
Сергій Блюд воював сім місяців у найгарячіших точках АТО – отримав важке поранення на бойовому завданні поблизу с. Пєски і нагрудний знак «За взірцевість у військовій службі» ІІ ступеня. Солдати називають таку нагороду – «значечок».
«Ми прийшли до такого висновку, що ми воюємо «за дякую» – не за гроші, не за нагороди. Ти сказав «дякую!» – і нам цього достатньо!», – розповідає Олександр.
Сергію необхідно імплантувати пластину в череп, її вартість – близько 2 тисяч доларів, однак на допомогу держави ветеран не сподівається.
Джерело: hromadske.tv

Джерело: 1.zt.ua