Чашки з логотипом міста, льодяні скульптури – як проходить Різдвяний ярмарок у Житомирі. фото

29 Грудня 2014 11:33
1.zt.ua

1.zt.ua

В центрі Житомира на майдані Корольова вже два тижні працює Різдвяна ярмарка, придбати на якій можна футболки та іграшки  з тризубами, патріотичну сиволіку, новорічну атрибутику, сувеніри.

Бажаючі можуть придбати зізгріваючі напої чи навіть трохи перекусити. Для цього обладнані спеціальні столики біля будиночків, де свою продукцію представили місцеві заклади харчування. Щоправда, поки ярмарок завершує свою роботу, столики вже заставлені використаним пластиковим посудом, які відвідувачі не поспішають прибирати після себе.

До найближчих урн для сміття треба йти кілька метрів, тож люди або залишають тару на столиках, або кидають все в імпровізовані смітники з паперовим чи пластмасофих ящиків поблизу.

До речі, лише кілька місяців тому в Житомирі визначилися з офіційним логотипом, а зображення широко популяризують на Різдвяному ярмарку. Різні його варіації можна зустріти на одноразових стаканчиках або придбати за 45-50 гривень чашку з логотипом. Дерев’яні будиночки прикрашені таким логотипом.

Льдові скульптури, які виготовили столичні майстри, теж обгороджені конструкціями, на яких зображено логотип міста.  Ці новорічні фігури розмістили в центрі ярмарку і вночі підсвічують. Кажуть, що стоятимуть вони аж поки температура не буде плюсовою. Наразі найбільше дітей фотографуються саме біля скульптур, а вже потім біжать дивитися на вогні головної ялинки.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua