Студенти з житомирщини познайомилися з робртою ВРУ та народними обранцями. фото

31 Грудня 2014 11:13

Актив органів студентскього самоврядування та профспілки Житомирського державного технологічного університету напередодні новорічних свят побував з екскурсією у Верховній Раді України.

Подібні поїздки для студентів у вузі організовують постійно, однак нині вдалося дізнатися більше не лише про роботу законодавчого органу, а й народних обранців, які до парламенту прийшли після страшних подій періоду Революції гідності.

Студентам показали головний корпус ВР, ознайомили з історією споруди та її особливостями, поділилися інформацією про призначення окремих приміщень, які знаходяться біля сесійної зали.

Студентські декани усіх факультетів ЖДТУ і їх помічники, студректор Сергій Цвяк і його попередник Владислав Савіцький мали можливість зустрітися з нардепом Володимиром Литвиним, аби обговорити проблеми реформування освітньої сфери України.

Деякою мірою зачіпили й аспекти дільності органів студентського самоврядування вишів країни, а також відзначили про ті труднощі, що виникають у контексті цього.  Володимир Литвин подарував студентам свою книгу «Перша Світова війна 1914-1918 рр. і Україна» та побажав успіхів у навчанні та подальшій кар’єрі.

Крім довідкової інформації про ВРУ, студенти отримали доступ до зал, де проходять робочі зустрічі депутатів, зібрання. На завершення екскурсії кожен міг приміряти на себе роль майбутнього парламентарія, сфотографувавшись за трибунами для виступів та  у так званих кулуарах ВРУ.

Додатково студенти відвідали Майдан, де ще кілька місяців тому відбувалися трагічні події українського народу  та вшанували загиблих героїв «Небесної сотні». Після цього відвідали головну ялинку країни на Софіївській площі.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua